Vår mat
Få saker berättar så mycket om en kultur som dess jordbruk och matlagning. Vi är därför noga med att hålla oss till tornedalska traditioner och råvaror när vi förbereder dina måltider, oavsett om det är frukost, lunch eller middag.
Närproducerat och lokalt. Modernt och hälsosamt. Och vi lagar all mat från grunden i eget kök.
Om vi inte har plockat, odlat eller jagat det själva kommer våra råvaror från grannarna. Vår husfru slungar vår honung och i vår arktiska trädgård odlar vi mandelpotatis, rabarber, grönsaker och örter, medan svarta vinbär och rönnbär växer precis utanför vår dörr.
Dessutom finns det mycket få skadedjur och växtsjukdomar i Tornedalen, vilket innebär att grödorna inte behöver utveckla ett bittersmakande försvar. En morot som odlas här smakar alltså mer morot än någon annanstans.
När du bokar din vistelse hos oss behöver du samtidigt boka dina måltider, som serveras i vår huvudbyggnad Wennberg. Om du föredrar att själv laga några av dina måltider så är det möjligt i Tolonen, Kristina och Anundi. Vi förbereder genom att fylla kylen enligt dina önskemål och sätter ihop en matkasse med instruktioner om hur du ska tillaga. Du väljer och bokar dina måltider samtidigt som du bokar ditt boende.
Välkommen att upptäcka mat på riktigt.